Microdermabrasie

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een mechanische vorm van peeling. waarmee we de dode huidcellen verwijderen. Het triggert de huid om versneld nieuwe huidcellen te vormen. Deze techniek passen we toe om de huid mooier, gladder en frisser te maken. Door middel van een vacuümtechniek en met behulp van microkristallen, krijgt de huid een gecontroleerde peeling tot het gewenste niveau is bereikt. Afhankelijk van de reden voor toepassing en de huidconditie kan je kiezen voor een oppervlakkige, middeldiepe of diepere behandeling.

De behandeling kan worden ingezet bij acne(littekens), pigmentproblemen en algemene huidverbetering- en verjonging. Microdermabrasie kan binnen een behandeltraject tevens worden gecombineerd met een acnebehandeling, peeling of SkinPen. Daarnaast adviseert de huidtherapeut welke huidverzorgingsproducten met specifieke ingrediënten je thuis kunt gebruiken voor het optimale behandelresultaat.

Bij een microdermabrasie behandeling beweegt de huidtherapeut een kopje met microkristallen onder vacuüm in meerdere banen over de huid. De intensiteit en de behandeldiepte kunnen persoonlijk afgestemd worden, om het beste resultaat te behalen. Na de behandeling brengt de huidtherapeut een huidverzorgingsproduct met zonbescherming van ZO Skin Health of Colorescience aan. Indien gewenst kan er ook een camouflerend product aangebracht worden die de ontstane roodheid minder doet opvallen.

Na de behandeling kleurt de huid licht roze/rood en voelt de huid iets warmer aan. De dag na de behandeling is dit in de meeste gevallen verdwenen en kan de gebruikelijke huidroutine hervat worden.

Let wel op: gedurende de eerste week na de behandeling kan de huid licht schilferen. Het is daarom belangrijk om jouw frisse huid goed te beschermen tegen UV-straling middels een zonneproduct met een beschermingsfactor van minimaal 30. Dit dient elke twee uur herhaald te worden.

Indien microdermabrasie wordt toegepast bij restacne of acne(littekens) dan komt dit veelal (deels) voor vergoeding in aanmerking uit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van deze vergoeding en de voorwaarden vind je terug in de polis van de zorgverzekeraar. Om voor vergoeding in aanmerking te komen wordt meestal een verwijzing van huisarts of specialist gevraagd.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Onze huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. De medisch schoonheidsspecialiast is aangesloten bij de Anbos.

Microdermabrasie gelaat, hals en decolleté |  € 99
Microdermabrasie gelaat en hals  |  € 79
Microdermabrasie gelaat  |  € 59

 

 

 

Galerij