SkinPen

MEDISCHE MICRONEEDLING

SkinPen - Collageen Inductietherapie

Een van de meest populaire behandelingen bij huid.th is Collageen Inductietherapie met SkinPen. En dit is niet voor niets! Fractional needling met SkinPen vernieuwt de huid in de diepte zonder oppervlakkige schade aan te richten en met een minimale hersteltijd. Dit maakt de SkinPen een uniek medisch microneedling systeem dat superieure resultaten geeft bij veel huidklachten. Indicaties zoals (acne) littekens, pigmentatie, onregelmatige huidstructuur, huidverslapping en fijne lijntjes kunnen zeer effectief behandeld worden. Bekijk de galerie aan het einde van deze pagina voor behandelresultaten.


Wat doet SkinPen in de huid?

SkinPen maakt kleine microkanaaltjes in de huid door middel van minuscule, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Hiermee wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. Type 3 collageen is nodig om effectieve weefselstructuren in de huid aan te kunnen maken en te organiseren in het juiste tempo. Vervolgens wordt dit type collageen omgezet naar type 1 collageen, wat resulteert in het gewenste en langdurig resultaat zónder (onderhuidse) littekens.

Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Het resultaat: de huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender!


Welke indicaties kunnen met SkinPen behandeld worden?

De SkinPen is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden om uiteenlopende huidindicaties te behandelen:

  • Acnelittekens
  • Chirurgische littekens
  • Striae
  • Doffe huid
  • Grove huidstructuur (grove poriën)
  • Rimpels en lijntjes (gelaat en hals)
  • Pigmentvlekken
  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Verslapte huid


Hoe gaat een behandeling met SkinPen in zijn werk?

Allereerst wordt de huid zorgvuldig gereinigd. Hierbij maken we gebruik van de hoogwaardige producten van ZO Skin Health.  Meteen daarna kan het fractional needlen gestart worden. Er wordt een tussenstof gebruikt zodat de kop van de SkinPen goed over de huid glijdt: Skinfuse® Lift HG. Tijdens de behandeling voelt u een vibrerende prikkeling op de huid. De behandeling duurt gemiddeld 45 minuten.

Na de behandeling kleurt de huid licht roze/rood en voelt de huid iets warm en prikkelend aan. Deze roodheid kan 2 tot 3 dagen aanhouden, maar zal in de meeste gevallen al gedurende de eerste dag sterk afnemen.


Huidverzorging na de behandeling

In de eerste 24 uur na de behandeling wordt de Skinfuse® Lift HG 2-4 maal aangebracht voor de nodige hydratatie. De volgende 24 uur brengt u de Skinfuse® RESCUE crème naar behoefte aan. Deze crème helpt de huid te kalmeren, te verzachten en te herstellen. Beide cremes zijn bij de behandeling inbegrepen.


Wat te verwachten in de eerste week na de behandeling?

Gedurende de week na de behandeling kan de huid licht schilferen. Dit is een gewenste huidreactie: dode huidcellen laten los van de huid en nieuwe, jonge huidcellen worden versneld aangemaakt. Het is daarom belangrijk om jouw frisse huid goed te beschermen tegen UV-straling middels een zonbeschermingsproduct met een beschermingsfactor van minimaal 30. Dit dient bij voorkeur elke twee uur herhaald te worden. Er zijn zeer gebruiksvriendelijke en prettig spf-producten verkrijgbaar in poedervorm die eenvoudig met een brush aan te brengen zijn. Uw huidtherapeut of medisch schoonheidsspecialist kan u hierover informeren.


Wanneer is het eindresultaat zichtbaar?

Na de SkinPen behandeling wordt in de huid van binnenuit een intensief herstel- en verbeterproces in gang gezet. Dit is een geleidelijk proces. Minimaal 4 weken na een SkinPen kuur zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het aanmaakproces van collageen en de optimale uitwerking hiervan, kan echter tot een jaar doorwerken. Dit betekent dat SkinPen langdurig profijt geeft! Onderzoek heeft aangetoond dat de deelnemers 80% verbetering zagen na één maand, na 6 maanden was dit verhoogd naar een verbetering van 90%.


Hoe vaak moet de behandeling herhaald worden?

Bij een behandeling gericht op huidverjonging wordt een minimum van 3 behandelingen geadviseerd. Bij een behandeling van acnélittekens en andere intensere indicaties, worden 6 behandelingen geadviseerd. Afhankelijk van de indicatie kan uw behandelaar een gerichte schatting geven over het benodigd aantal behandelingen en de tijd die tussen de behandeling dient te zitten. Gemiddeld bedraagt dit een interval van 4 weken.


Is SkinPen veilig?

De SkinPen heeft als enige microneedling systeem ter wereld naast de Amerikaanse FDA goedkeuring tevens een medische CE klasse 2a. De fabrikant heeft een beproefd kwaliteitssysteem en is in het bezit van het ISO13485 certificaat. Met de komst van de SkinPen is microneedling veiliger, preciezer en doeltreffender dan ooit tevoren.

SkinPen is geschikt voor alle huidtypen en behandelingen kunnen gedurende alle seizoenen plaatsvinden.


Huidscan

Bij aanvang van de eerste behandeling wordt een huidscan gemaakt met de Observ 520x. Deze techniek op basis van verschillende soorten licht, geeft een kijkje in de diepere lagen van de huid. Met behulp van dit beeldmateriaal kunnen we de voortgang van de behandelingen goed bijhouden en het eindresultaat nauwkeurig evalueren.


Huidverzorgingsadvies 

Graag adviseren wij u vrijblijvend  over een optimale huidverzorgingsroutine voor thuis. Zo kunnen huidverzorgingsproducten met hoge concentraties Vitame C en Vitamine A bijdragen aan het huidherstel, de vorming van collageen en elastine en daarmee ook aan het behandelresultaat.


Meer weten over huidverbetering met SkinPen?

U bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek waarin we uw vragen kunnen beantwoorden en u kunnen adviseren.

 

Indien SkinPen wordt toegepast bij restacne of acne(littekens) dan komt dit meestal (deels) voor vergoeding in aanmerking uit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van deze vergoeding en voorwaarden zijn terug te vinden in de polis van de zorgverzekeraar. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, wordt soms een verwijzing van huisarts of specialist gevraagd.

Huid.th heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Onze huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. De medisch schoonheidsspecialist is aangesloten bij de Anbos.

SkinPen - Collageen inductietherapie - gelaat  |  € 195,-

SkinPen - Collageen inductietherapie - gelaat, kuur van 3 behandelingen  |  € 525,-

SkinPen - Collageen inductietherapie - gelaat, kuur van 6 behandelingen  |  € 900,-

 

SkinPen - Collageen inductietherapie - klein oppervlak (bijv. litteken) |  € 100,-