Optimaliseer de gezondheid van je huid!

Geschreven door: Nina Piu, medisch schoonheidsspecialist

Optimaliseer de gezondheid van je huid!

9 november 2021

Blog – Optimaliseer de gezondheid van je huid!

 

Geschreven door: Nina Piu, medisch schoonheidsspecialist

 

Waarom besteden we zo veel tijd en aandacht aan onze huid?  Nou, best simpel, omdat onze huid een van onze meest belangrijke visitekaartjes is. Ons gezicht en dus de huid, is het eerste wat de buitenwereld van ons ziet. Iedere dag opnieuw wordt onze huid blootgesteld aan zonlicht en vervuiling. Hierdoor heeft de huid het soms zwaar te verduren, waardoor huidoneffenheden, verkleuringen, roodheden en veroudering ontstaan. 

 

Vandaar dat we ons massaal bezig houden met het aanbrengen van huidverzorgingsproducten en cosmetica. Een crème of foundation wordt ingezet tegen oneffenheden waar we ons aan storen, maar bijna altijd is dat niet genoeg. Huidtherapeutische behandelingen gericht op huidverbetering, gecombineerd met cosmeceuticals, gaan verder waar huidverzorging ophoudt. Een huidverbeteringsprogramma wordt ingezet om de opperhuid intensief aan het werk te zetten. Bijvoorbeeld door middel van een peeling, microdermabrasie of een fractional needling behandeling. Er ontstaan nieuwe en gezonde cellen met meer elastine en collageen, waardoor er binnen 3 tot 6 maanden een vernieuwde en verbeterde huidstructuur ontstaat. 

 

Het in balans houden van onze huidbarrière is een moeilijke taak. We worden namelijk elke dag iets ouder. Ouder worden wil voor onze huid zeggen dat deze minder snel vernieuwt, droger wordt en gaat rimpelen. Ook komen daar externe factoren bij zoals de UV-straling en vervuiling én interne factoren, zoals genetische aanleg en levensstijl. Kortom, alles heeft invloed op onze huid en kan de huidbarriere verstoren. Gelukkig zijn er oplossingen en adviezen die wij graag aanbieden om de huid weer gezond en vitaal te maken en te houden. Met de juiste huidverzorging en behandelingen kunnen wij samen de huid mooi ouder laten worden.  

 

Wij bieden verschillende behandelingen aan waarbij de huid natuurlijk gestimuleerd wordt, waardoor deze zich zichtbaar gaat verbeteren. Onze behandelingen zijn gericht op resultaat gecombineerd met het comfort van een juiste gezichtsbehandeling.  

 

Heeft u een vraag over welk huidverbetering programma het best bij uw huid past of welke behandeling het best kan worden ingezet? Wij helpen u graag op weg naar een egale, gezonde en stralende huid!  

 

Verbeter de vitaliteit van uw huid! 

Liefs, 

Nina