Bindweefselmassage

14 maart 2019

Bij huid.th vinden wij het belangrijk om de diepte in te gaan met onze informatie, daarom laten wij onze werknemers hun expertises toelichten. In deze blog lees je meer over onze medische schoonheidsspecialiste Nina en haar expertise in bindweefselmassage.

 

Mijn naam is Nina en ik ben schoonheidsspecialist en medische schoonheidsspecialist in opleiding. In de afgelopen 2,5 jaar heb ik mij gespecialiseerd in bindweefselmassage.
De behandeling boekt gewenste resultaten en blijft langdurig zichtbaar! Het is een natuurlijke facelift en fitness voor het gelaat, hals en decolleté. In deze blog vertel ik meer over bindweefsel en bindweefselmassage.

Je hebt er vast wel eens van gehoord, bindweefselmassage. Maar wat is bindweefsel nu eigenlijk en wat doet het voor je huid?
Bindweefsel is elastisch weefsel dat onze organen beschermt en onze zenuwen, bloedvaten en spieren ondersteunt en verbindt. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Het onderhuidse bindweefsel is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

Hoe werkt bindweefselmassage?

Tijdens een bindweefselmassage worden intensieve en diepe massagegrepen op de huid toegepast. Hierdoor wordt de aanmaak van collagene en elastine vezels door fibroblasten gestimuleerd. Collageen en elastine is verantwoordelijk voor een stevige, elastische huid.  Ook wordt de doorbloeding tijdens de massage gestimuleerd waardoor de opname van werkstoffen uit huidverzoringsproducten verbetert. Bindweefselmassage optimaliseert de huidconditie waardoor de huid gezonder en steviger wordt en een gezond teint krijgt. Gezond bindweefsel laat een mooie huidstructuur zijn.

Voor welke indicaties is bindweefselmassage geschikt?

De massage is geschikt voor een verouderde huid en een slecht doorbloede huid, maar ook is de massage geschikt voor een gezonde huid om deze in een goede conditie te houden. Mede door een slechte doorbloeding kunnen bijvoorbeeld rimpels, verklevingen of acne verergeren. Dit betekent dat de celwanden onvoldoende in staat zijn om de gewenste hoeveelheden aan voedingsstoffen  op te nemen en afvalstoffen af te voeren. De huidconditie verbetert tijdens de massage en de celdeling in de huid wordt bevorderd. De doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden beter afgevoerd waardoor de huidteint gezonder oogt. Rimpels en littekens verminderen zichtbaar doordat de huid steviger en elastischer wordt.

Daarnaast kan bindweefselmassage gecombineerd worden met andere behandelingen zoals microneedling of peelings.

Hoe ziet een behandeling eruit en hoe wordt deze toegepast?

Voordat de massage start, worden de dode huidcellen verwijderd en vervolgens worden er stevige massagegrepen toegepast. De behandeling bestaat uit verschillende technieken die het bindweefsel aan het werk zetten. Zo wordt de huid opgerold en geplooid maar ook weer ontspannen na intensieve technieken. Deze combinatie zorgt voor een prettig gevoel die de huid aan het werk heeft gezet. De behandeling duurt 45 minuten. Het beste resultaat is te bereiken in kuurverband. Een standaard kuur bestaat uit 10 of 20 behandelingen waarbij gedurende de eerste vijf weken tweemaal per week een behandeling plaatsvindt. Naarmate de kuur vordert, wordt het weefsel steviger en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien. Het aantal benodigde behandelingen voor een optimaal resultaat verschilt per indicatie en per persoon.

Na de behandeling

De huid kan rood gekleurd zijn na een bindweefselmassage, dit zal echter vlug verdwijnen. Roodheid is bovendien eenvoudig te camoufleren. De huid zal warm aanvoelen na de massage en de gelaatsspieren voelen mogelijk iets beurs aan. In sommige gevallen kunnen lichte blauwe plekken ontstaan wanneer iemand hiervoor gevoelig is. Gelukkig kan dit ook eenvoudige gecamoufleerd worden.

Meer weten over bindweefselmassage?

Je bent altijd welkom voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek waarin we vragen kunnen beantwoorden en waarin we advies geven. Hiervoor kun je contact opnemen via email (info@huidml.nl) of telefoon (0475-470305).