LPG Endermologie medisch

LPG Endermologie medisch

LPG Endermologie is een wetenschappelijk bewezen behandeling die kan worden ingezet voor verschillende medische indicaties. De zuigkracht en rolmogelijkheid van de behandelkoppen in verschillende groottes zorgen voor een versnelde afvoer van vocht en afvalstoffen. Daarnaast worden onderliggende huidlagen gestimuleerd om te versoepelen.

LPG Endermologie kan medisch worden ingezet bij:

  • Littekens
  • Littekens na brandwonden
  • Lymfoedeem
  • Lipoedeem
  • Chronische veneuze insufficiëntie (beenklachten)
  • Sclerodermie
  • Beenklachten tijdens zwangerschap (vermoeide, zware benen en restless legs)

 

Hoe werkt LPG Endermologie?
Met het LPG-apparaat kan met diverse behandelkoppen worden behandeld. De koppen bevatten twee mechanisch roterende rollers. Doordat deze rollers onafhankelijk van elkaar kunnen draaien, kunnen ze op verschillende wijzen huidplooien uitvoeren. Tijdens het rollen zuigt het apparaat vacuüm . De huidlagen worden daardoor tegelijkertijd gelift en gerold, waardoor weefselblokkades worden opgeheven en de huid weer elastischer wordt.

Bloed- en lymfecirculatie worden tijdens de behandeling extra geprikkeld. Afvalstoffen worden daardoor sneller afgevoerd en toevoer van zuurstof naar lichaamscellen verbetert. Tevens worden de fibroblasten gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. Hierdoor wordt de huid gladder en gezonder.

Vraag je je af of LPG Endermologie geschikt is voor jouw hulpvraag? Kom dan langs voor een vrijblijvende intake. Onze huidtherapeuten kijken samen met jou welke behandeling het beste past.

LPG Endermologie bij littekens
Littekens kunnen, naast dat ze soms ontsierend zijn, zorgen voor een trekkend, pijnlijk gevoel, waardoor bewegingen worden beperkt. Ook kan een litteken verdikt zijn en rood van kleur zijn. Middels LPG Endermologie is het mogelijk om deze littekens te versoepelen en te egaliseren. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, waardoor littekens sneller en egaler genezen.

Sclerodermie
Bij Huidtherapie Limburg hebben onze huidtherapeuten tevens ervaring met het behandelen van sclerodermie, een auto-immuunziekte waarbij de huid verstrakt en het bindweefsel stugger wordt. Middels LPG Endermologie is het mogelijk om de symptomen, pijn en verharding van de huid, te verminderen.

LPG Endermologie bij oedeem
Tevens kan de LPG worden ingezet bij klachten bij vochtophopingen na oncologische ingrepen of andere oorzaken. Littekens en vochtophopingen kunnen worden behandeld. Door de combinatie van de rollende en zuigende kracht kunnen klachten worden verminderd. Daarnaast wordt vocht afgevoerd en ontstekingen verminderd door de gestimuleerde afvoer van de afvalstoffen.

LPG Endermologie bij chronische veneuze insufficiëntie en beenklachten
Wanneer in de benen de bloedcirculatie verminderd is, ontstaan zichtbare tekenen zoals zichtbare aderen, roodheid van de benen en bruinkleurige plekjes. Daarnaast kunnen de benen zwaar en vermoeid aanvoelen en kan er sprake zijn van restless legs.
De slechtwerkende, afvoerende aderen zorgen voor vocht in de benen en een vermoeid, pijnlijk gevoel. Wanneer deze benen worden behandeld met de LPG worden deze bloedvaten gestimuleerd. Ook het vocht wordt in beweging gebracht en afgevoerd. Het oedeem neemt hierdoor af en het vermoeide gevoel van de benen vermindert.

LPG Endermologie kan als hoofdbehandeling worden ingezet, maar ook als aanvulling op oedeemtherapie of littekentherapie. Als er sprake is van een door een arts vastgestelde medische indicatie voor oedeemtherapie en littekentherapie komt LPG endermologie mogelijk voor vergoeding in aanmerking. Hierbij dient de meest recente richtlijn lymfoedeem te worden gehanteerd.

Uw zorgverzekering vergoed de eerste 20 behandelingen vanuit de aanvullende verzekering voor oedeemtherapie/fysiotherapie. Indien er sprake is van een chronische indicatie worden de behandelingen na de 20ste behandeling vergoed via de basisverzekering. Indien de aanvullende verzekering niet toereikend is voor de eerste 20 behandelingen zullen deze geheel of gedeeltelijk voor eigen rekening zijn.  De voorwaarden zijn terug te vinden in de polis van de zorgverzekeraar.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen wordt meestal een verwijzing van huisarts of specialist gevraagd.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Onze huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

 

Endermologie kuur 25 behandelingen (incl. LPG Endermowear)  |  € 1749
Endermologie kuur 18 behandelingen (incl. LPG Endermowear)  |  € 1299
Endermologie kuur 12 behandelingen (incl. LPG Endermowear)  |  € 949

Endermologie losse behandeling 45 min  (max. 3 zones)  |  € 79
Endermologie oedeemtherapie niet vergoede zorg  30 min  |  € 59

LPG Endermowear  |  € 29

 

 

 

Het tarief voor LPG Endermologie als onderdeel van oedeemtherapie of littekentherapie wordt vastgesteld door de zorgverzekering. Wij kunnen u tijdens een eerste consult informeren over het voor u geldende tarief.   

  • Oedeemtherapie (indien geen vergoeding zorgverzekeraar) |   € 55,00

 

 

Galerij