Laserbehandeling vaatjes

Laserbehandeling vaatjes

Middels lasertherapie kunnen we ontsierende rode bloedvaatjes in het gelaat behandelen. Vaak zien we deze vlak onder de huid liggen. Deze vaatjes hebben geen functie meer, maar worden helaas niet zomaar door het lichaam opgeruimd. Lasertherapie zorgt ervoor dat de vaatwanden van de vaatjes gaan coaguleren (dichtkleven), waardoor het lichaam vervolgens dit vaatje wel kan opruimen.

Bij huid.th behandelen we de volgende vaatproblematieken:

  • Couperose (rode vaatjes in het gezicht)
  • Rosacea (rode vaatjes in het gezicht i.c.m. puistjes)
  • Cherry Angioma’s (kersenwratjes)
  • Spider Naevi (spinnenkopje)
  • Naevus Flammeus (wijnvlek)

Wij maken gebruik van de Quadrostar Pro Yellow-laser 577 nm. Tijdens de laserflits komt warmte vrij. Dit zorgt ervoor dat de vaatwanden coaguleren en het vaatje vervaagt of geheel verdwijnt.

Tijdens de behandeling worden zowel uw ogen, als de ogen van de huidtherapeut beschermd met een laserbril. De behandeling wordt meestal goed verdragen. De flitsen kunnen aanvoelen als lichte prikjes, maar dit gevoel verdwijnt snel en verdoving is daarom niet nodig. Na de behandeling kan de huid wat branderig aanvoelen en wat roder zijn. Het lichaam zal na de behandeling de gecoaguleerde bloedvaatjes opruimen. Hier zijn ongeveer 3-4 weken voor nodig. Na dit aantal weken is het uiteindelijke resultaat pas zichtbaar. Er kunnen meerdere behandelingen nodig zijn om tot het gewenste resultaat te komen. Het uiteindelijke resultaat hangt af van de dikte en diepte van de vaatjes. Wij hanteren 1-3 behandelingen voor vaatjes in het gezicht. Voor wijnvlekken zijn er gemiddeld 3-5 nodig.

De huid is na de behandeling gevoelig voor zonlicht. Smeer daarom tussen de behandelingen goed met een zonbescherming met minimaal factor 30. Herhaal dit om de twee uur voor een zo optimaal mogelijke bescherming.

Het kan zo zijn dat er na een poos vaatjes terugkomen. Dit komt door het verouderingsproces, erfelijkheid en UV-stralen. Het resultaat is meestal enkele jaren blijvend. Wanneer vaatjes terug terugkomen kan een behandeling gerust opnieuw worden uitgevoerd.

Laserbehandeling van vaatjes in het gelaat komt soms voor vergoeding in aanmerking uit de aanvullende zorgverzekering.   De hoogte van deze vergoeding en de voorwaarden zijn terug te vinden in de polis van de zorgverzekeraar.
Om voor vergoeding in aanmerking te komen wordt meestal een verwijzing van huisarts of specialist gevraagd.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Onze huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Onze medisch schoonheidsspecialist staat ingeschreven bij de Anbos.

Laserbehandeling vaatjes middelgroot tot groot gebied  |  € 189
Laserbehandeling vaatjes klein gebied  |  € 99
Laserbehandeling vaatjes 1 laesie  |  € 54