Laserbehandeling pigment

Laserbehandeling pigment

Bij huid.th kunt u terecht om pigmentvlekken effectief aan te pakken. Pigmentvlekken ontstaan vaak door zonlicht. Daarom zien we deze vooral in het gelaat, hals, decolleté en op de handen. Ook kunnen hormonale schommelingen (denk aan de zwangerschap of overgang) pigmentcellen triggeren om te veel pigment aan te maken. Wij kunnen deze pigmentaties behandelen middels onze Quadrostar Pro Yellow 577 nm laser.

Pigmentvlekken kunnen wij effectief behandelen middels onze Quadrostar Pro Yellow 577 nm laser. Het laserlicht wordt gestraald op de pigmentvlek. De warmte die hierbij vrijkomt zorgt ervoor dat het pigment vervaagt of geheel verdwijnt.

Tijdens de behandeling worden zowel uw ogen, als de ogen van de huidtherapeut beschermd met een laserbril. De behandeling wordt meestal goed verdragen. De flitsen kunnen aanvoelen als lichte prikjes, maar dit gevoel verdwijnt snel en verdoving is daarom niet nodig. Na de behandeling kan de huid wat branderig aanvoelen en de pigmentvlek  wordt donkerder/grijzer van kleur. Dit is een gewenste reactie. Het lichaam ruimt vervolgens zelf het pigment op. Ook kunnen er korstjes ontstaan die er na 1 à 2 weken vanzelf afvallen.

De huid is na de behandeling extra gevoelig voor zonlicht. Breng daarom tussen de behandelingen dagelijks een zonbescherming aan met minimaal factor 30. Herhaal dit om de twee uur voor een zo optimaal mogelijke bescherming. Een goede zonbescherming is essentieel om nieuwe pigmentvorming te voorkomen.

Meestal zijn 1-3 behandelingen voldoende om tot het gewenste resultaat te komen. Dit is afhankelijk van de diepte van het pigment in de huid en het soort pigment.

Het behandelen van pigmentaties in het gelaat komt soms (deels) voor vergoeding in aanmerking uit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van deze vergoeding vind je terug in de polis van je zorgverzekeraar.
Om voor vergoeding in aanmerking te komen wordt vrijwel altijd een verwijzing van huisarts of specialist gevraagd.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Onze huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Laserbehandeling pigment 5 min  |  € 99
Laserbehandeling pigment 10 min  |  € 189