Elektrische Epilatie

Elektrische epilatie

Heb je last van blonde, witte, grijze of rossige haren en zoek je een behandeling om ongewenste haargroei te verwijderen? Dan kun je bij een van onze huidtherapeuten terecht voor elektrische epilatie.

In de meeste gevallen is laserontharing de meest geschikte ontharingsmethode. Om effectief met laser te kunnen behandelen is het noodzakelijk dat de haarwortel pigment bevat. Bij blonde, witte, grijze of rossige haren bevat de haar(wortel) nauwelijks pigment waardoor laserbehandeling onvoldoende resultaat geeft. Elektrische epilatie biedt dan een goed alternatief voor het behandelen van ongewenste haargroei in het gelaat.

Tijdens elektrische epilatie wordt met een dun naaldje het haarzakje verwarmd waardoor de voedingsbodem van de haar wordt vernietigd. Door deze verhitting worden de behandelde haarfollikels steeds zwakker en raken uiteindelijk blijvend inactief waardoor er geen haartjes meer kunnen groeien.

Haar per haar wordt het gebied elektrisch geëpileerd. Zowel dikke als dunne en lichte als donkere haartjes kunnen worden behandeld.

Tijdens het intakegesprek bekijken we welke behandeling past bij jouw beharing: behandeling met laser of elektrische epilatie. In sommige gevallen adviseren wij een combi-therapie. Je wordt dan de ene keer behandeld middels elektrische epilatie en de andere keer met laser. Of er wordt eerst een behandeltraject met laser gestart om tot slot de overgebleven lichte haartjes met elektrische epilatie te behandelen.

Gemiddeld duurt het behandeltraject zes maanden tot twee jaar. De duur is afhankelijk van meerdere factoren: de hoeveelheid haren, de oorzaak van de ongewenste haargroei en de groeifasen waarin de haren zich bevinden. Voor een doeltreffende behandeling is het belangrijk om de behandelingen met een regelmatige interval te ondergaan. In een later stadium kan dit worden afgebouwd, naarmate er steeds minder haren terugkomen.

Hoewel elektrische epilatie een effectieve behandeling is, kan het zijn dat in de toekomst nieuwe haartjes ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld door medicijngebruik worden gestimuleerd, door hormonale invloeden (zwangerschap, overgang), erfelijkheid of het ouder worden. Daarom is het aan te bevelen om met enige regelmaat terug te komen voor een onderhoudsbehandeling.

Elektrische epilatie in het gelaat komt meestal (deels) voor vergoeding in aanmerking uit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van deze vergoeding en de voorwaarden zijn terug te vinden in de polis van de zorgverzekeraar.
Om voor vergoeding in aanmerking te komen wordt vrijwel altijd een verwijzing van huisarts of specialist gevraagd.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Onze huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Elektrische epilatie 60 minuten  |  74
Elektrische epilatie 45 minuten  |  64
Elektrische epilatie 30 minuten  |  49