Behandeling huidoneffenheden

Behandeling huidoneffenheden

Voor de behandeling van huidoneffenheden kun je ook bij huid.th terecht.

Milia, ook wel gerstekorrels genoemd, zijn ongevaarlijke, maar vaak ontsierende, verharde witte bultjes in het gezicht. Ze zijn hardnekkig en kunnen soms weken, maanden of langer blijven zitten.

Deze kleine en harde korrels kunnen bij alle huidtypes en leeftijden voorkomen en verschijnen vaak op het gezicht rondom de ogen en wangen. Gerstekorrels kunnen spontaan ontstaan en zijn kleine ophopingen van dode huidcellen die onder het huidoppervlak zitten. In sommige gevallen kunnen gerstekorrels ook ontstaan nadat de huid beschadigd is geweest.

Daarnaast kunnen huidoneffenheden, zoals fibromen (steelwratjes) en andere verhevenheden, ook als cosmetisch storend ervaren worden of vervelend aanvoelen.  Deze  kunnen eenvoudig worden behandeld middels laser of met een cauteerpen.

Milia/gerstekorrel:

Zelf uitdrukken of krabben aan gerstekorrels kan ontsierende vlekjes en littekens achterlaten en wordt daarom afgeraden. De huidtherapeut of medisch schoonheidsspecialist verwijdert milia nauwkeurig en hygiënisch met behulp van een steriel naaldje.

Milia kunnen na verloop van tijd weer terugkomen. Omdat nieuwgevormde milia gemakkelijker zijn te verwijderen dan milia die al langere tijd bestaan, adviseren wij daarom niet te lang te wachten met een behandeling. Daarnaast kan het ontstaan van nieuwe gerstekorrels vaak voorkomen worden door gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten. Hierover kunnen onze medewerkers je adviseren.

 

Overige huidoneffenheden:

Middels onze Quadrostar Pro Yellow 577 nm laser is het eenvoudig om huidoneffenheden als wratjes en fibromen (steelwratjes) weg te laseren. Een andere mogelijkheid voor verwijdering is met behulp van een cauteerpen. Aan deze pen zit een lus die wordt verwarmd. Zo kan een (steel)wratje makkelijk loslaten.

Bij beide behandelingen ontstaat er een korstje op de plek waar behandeld is. Dit korstje valt er vanzelf af.

Vaak is maar één behandeling nodig om de plekjes te verwijderen. Welke behandeling het meest geschikt is voor u wordt besproken tijdens een vrijblijvende intake.

 

Gerstekorrels verwijderen 30 minuten  | vanaf € 49
Gerstekorrels verwijderen 15 minuten  | vanaf € 29

Lasertherapie fibromen/wratjes  | vanaf € 54
Behandeling met cauteerpen |  vanaf € 29

Laserbehandeling vaatjes groot oppervlak  | € 189
Laserbehandeling vaatjes klein tot middelgroot oppervlak  | € 99
Laserbehandeling vaatjes 1 laesie  | € 54

Laserbehandeling pigment groot oppervlak  | € 189
Laserbehandeling pigment klein tot middelgroot oppervlak  | € 99