Getting Skin Ready

20 maart 2019

Sinds juni 2019 ben ik werkzaam bij Huidtherapie Limburg. Dit betekende kennis maken met de voor mij nieuwe productlijn van ZO Skin Health. Op de markt zijn ontzettend veel producten te verkrijgen. Tegenwoordig speelt de social media ook een grote rol: je hoeft Instagram maar te openen en influencers proberen jou te overtuigen over hun favoriete merk. Wat werkt het beste voor jouw huidprobleem? Dit was ook mijn grote vraag.

Voordat ik ging werken met ZO Skin Health wisselde ik vaak tussen merken. Zelf was ik ook zoekende welke lijn het beste zou werken voor mijn huid. Nu ik in de praktijk werk als huidtherapeut herken ik me in veel patiënten. De meesten gebruiken ook diverse producten, maar weten niet goed wat het doet voor de huid. We willen allemaal een gezond ogende huid, maar hoe bereik je dit?

Daarom heeft ZO Skin Health een basisstappenplan ontwikkeld: Getting Skin Ready. Dit is dé basis om die frisse, gezonde huid terug te krijgen. Het bestaat uit een drietal producten die de huid reinigen, exfoliëren en tonen. Het basisprotocol is voor iedere huid inzetbaar: acne, pigmentatie, roodheid en anti-aging.

Stap 1 – Getting Skin Ready

Stap 2 – Prevent & Correct

Stap 3 – Protect

Zelf besloot ik het basisprotocol, Getting Skin Ready, te starten voor mijn onzuiverheden op de kaaklijn. Helaas heb ik geen goede before-foto gemaakt, de eerste foto is van januari. De tweede foto is van maart, hier kun je toch mooi de verbetering zien. Na twee maanden ben ik al ontzettend blij met het resultaat!

 

 

 

Ik startte met de Exfoliating Cleanser, de Dual Action Scrub en de Oil Control Pads. Dit protocol vulde ik aan met de Primer + Sunscreen SPF30, een zonnebrand met een licht tintje, om de huid te beschermen en te camoufleren.

Exfoliating Cleanser – Geschikt voor de normale tot vette huid

 • Bevat meerdere stoffen die olie en onzuiverheden van de huid verwijderen.
 • Bestrijdt overtollig talg.
 • Gevat groen-blauwe bolletjes die tijdens het reinigen opengaan: Jojoba-esters. Deze helpen dode huidcellen te verwijderen, poriën te openen en een gezonde celvernieuwing te stimuleren.
 • Betahydroxyzuur biedt chemische exfoliatie van dode huidcellen.
 • Biedt bescherming van antioxidanten en neutraliseert vrije radicalen.
 • Kalmeert en verzacht de ontstoken of geïrriteerde huid. 

Dual Action ScrubGeschikt voor de acne huid

 • Voert cellen af die de poriën verstoppen.
 • Lost overmatig talg op en verwijdert deze.
 • Bestrijdt bacteriën die acne veroorzaken.
 • Vult hydratatie aan. 

 

Oil Control PadsGeschikt voor de vette huid

 • Reguleert overmatig talg.
 • Exfoliëert huidverstoppende cellen.
 • Specifiek gericht op bacteriën die acne veroorzaken, en daarmee ook pigmentaties na ontstekingen.
 • Verkleint de poriën.

 

 

Heb jij geen last van onzuiverheden, maar juist van een ander huidprobleem, dan zijn andere producten binnen het Getting Skin Ready protocol meer passend voor jou. Hierover kunnen wij als huidtherapeuten je goed adviseren.

 

Hoe gebruik je de producten?

 1. Cleanse

Gebruik de reinigers ‘s ochtends en ’s avonds voor een optimale reiniging. Maak het gezicht vochtig met lauwwarm water en gebruik een vingertop reiniging. Belangrijk… Masseer het product één minuut in om de ingrediënten goed door te laten dringen.

 1. Exfoliate

Gebruik de scrubs één keer per dag na de reiniging. Zeker bij een acnehuid is het belangrijk om goed te exfoliëren. Masseer de scrub gedurende één minuut met lauwwarm water in op de gereinigde huid. Mijdt het gebied rondom de ogen. Spoel vervolgens de scrub af met lauwwarm water.

 1. Tone

Gebruik de toners ’s ochtends en ’s avonds, één pad per keer. Strijk deze over het gehele gelaat en eventueel hals en decolleté, totdat de pad droog aanvoelt. Belangrijk… Spoel de huid daarna niet meer af met water.

 

Aanvullende producten

Wil je de huid verder gaan verbeteren, pigmentaties reduceren of roodheid nóg meer neutralizeren, dan zijn aanvullende producten van Stap 2 – geschikt voor jou! ZO Skin Health beschikt over uitermate geschikte, aanvullende producten voor pigmentaties, acne, roodheden en anti-aging. Heel belangrijk om zowel stap 1, als stap 2, aan te vullen met stap 3 – Protect. Zonbescherming is essentieel om de huid te beschermen tegen zonschade.

 

Vanaf deze week is onze webshop online. Bestel nu jouw producten via https://huidtherapie-limburg.jc-imp.nl. Nu zonder verzendkosten! A perfect skin starts with getting you’re skin ready!

 

Liefs, Fenne