Blog

Mijn eerste kennismaking met Huidtherapie Limburg!

28 mei 2021

Mijn eerste kennismaking met Huidtherapie Limburg!

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Lieve Peters. Ik ben 30 jaar oud en woon in Echt. Ik werk parttime voor mijzelf als schrijfster. Zo maak ik deel uit van de online redactie van Vriendin. Dit vind ik super leuk om te doen. Vaak gebruik ik wetenschappelijk onderzoek en probeer ik deze te vertalen naar wat luchtigere content. Ik schrijf veel over sport, gezondheid, intimiteit en relaties. Twee jaar geleden heb ik een paar behandelingen gehad bij Huidtherapie Limburg (de reden vertel ik later uitgebreid) en ik was hier destijds erg tevreden over. Via via kwamen we een paar maanden geleden door middel van Instagram weer in contact en zo is onze samenwerking begonnen. Het komende jaar laat ik mijn huid medisch behandelen door de dames van Huidtherapie Limburg en door middel van blogs (en social media @lievepeters) probeer ik jullie als lezer mee te nemen in mijn zoektocht naar de beste behandeling voor mijn type huid. Ook zal ik laten zien of en hoe de conditie van mijn huid verandert na de verschillende behandelingen en de gebruikte producten (later meer hierover!).

Mijn “huidprobleem”

Tijdens mijn puberteit heb ik vaker last gehad van een onzuivere huid met hier en daar eens een dikke hormonale pukkel. Niet leuk op die leeftijd, maar het was niet zo dramatisch dat ik hier direct iets mee moest of wilde doen. Om mij heen zag ik veel ergere “probleem-huidjes”, dus mij hoorde je niet (veel) klagen. Mijn huid schoon houden, gezond eten en af en toe een maskertje erop smeren hielp mij vaak voldoende.

De laatste jaren, en dan met name tijdens het niet slikken van de anticonceptiepil, fluctueert de conditie van mijn huid enorm. Door de anticonceptiepil had ik nooit meer last van onzuiverheden, maar ik ben geen voorstander van al die hormonen in mijn lijf, dus ben ik weer gestopt.

Hoe ziet mijn huid er nu uit?

De ene week heb ik een onzuivere huid en heb ik hier en daar een pukkel. De andere week is mijn huid “perfect”, en weer een andere week is mijn huid ontzettend droog. Geen pijl op te trekken dus! Het allergrootste “probleem” vind ik mijn pigmentvlekjes. Zoals ik al zei, ben ik nu 30 jaar oud en heb ik natuurlijk geen babyhuidje meer. Vooral wanneer ik geen make-up draag kan ik mij irriteren aan de donkere plekjes op mijn huid. Het is natuurlijk niets ernstigs, maar vooral storend voor mezelf. Hopelijk ben ik er op tijd bij en kan ik middels intensieve huidbehandelingen de pigmentvlekjes aanpakken!

 

Waarom een huidtherapeut?

Een jaar geleden besloot ik op zoek te gaan naar een huidtherapeut. Eigenlijk besloot ik dit naar aanleiding van een vlog van Mascha Feoktistova. Zij had vaker medische peelings en behandelingen ondergaan en ondervond een grote huidverbetering. Dit vond ik interessant! Ik was wel eens eerder bij een schoonheidsspecialiste geweest, maar of mijn huid hier nu echt van opknapte? Vaak kreeg ik er juist meer onzuiverheden van, dus ik wilde eens iets anders proberen. De medische achtergrond van de huidtherapeuten maakte mij nieuwsgierig en gaf mij wel vertrouwen!

Mijn eerste afspraak bij Huidtherapie Limburg was bij huidtherapeute Angelle in Echt. Ik voelde me gelukkig vanaf de eerste minuut erg op mijn gemak bij haar (zo belangrijk wanneer je je oncomfortabel voelt over iets). Een rustige vrouw die direct uitgebreid de tijd voor me nam. Ze vroeg mij waarom ik een afspraak had gemaakt en ik vertelde haar dat ik mij met name stoorde aan mijn pigmentvlekjes. Mijn pigmentvlekjes zijn het gevolg van zonschade. Dit dacht ik zelf altijd al wel, maar Angelle bevestigde dit. Ik heb altijd veel buiten gesport en smeerde mijn gezicht vaak onvoldoende in. Natuurlijk smeerde ik me wel in als ik ging zonnen of op vakantie was, maar wanneer voor mijn gevoel er geen of weinig zon was, skipte ik dit deel van de huidverzorging. Erg slecht! Inmiddels weet ik namelijk hoe belangrijk het is om je huid áltijd goed in te smeren met minstens SPF 30. Ja, ook als het buiten herfstachtig weer is.


Het plan voor het komende jaar

 Ik vond het ontzettend tof dat ik door de lieve meiden van huidtherapie Limburg werd benaderd voor een samenwerking. Samen met één van hen heb ik om de tafel gezeten en een plan gemaakt hoe we mijn huid kunnen opknappen. Ze snapten waar ik mee zat en naar wat wikken en wegen hebben we een specifiek behandelplan voor een jaar samengesteld:

Zo zal ik iedere maand één behandeling ondergaan. Dit zal afwisselend een peeling en een microneedling behandeling zijn. De peelings zullen met name de onzuiverheden grondig aanpakken en de microneedling is erop gericht nieuwe celdeling en de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Dit leg ik natuurlijk in de aankomende blogs gedetailleerder uit en ik zal de korte- en langetermijneffecten bespreken.

En nu ook thuis aan de slag:

Zoals jullie hoogstwaarschijnlijk allemaal weten, is het reinigen en verzorgen van de huid minstens net zo belangrijk als de meer grote maandelijkse huidbehandelingen. Hoewel ik mijn uiterlijk en mijn gezondheid super belangrijk vind, kan ik soms nogal laks zijn met het verzorgen van mijn gezichtshuid. Als ik tot laat heb gewerkt, vind ik het afhalen van mijn make-up met zo´n kant-en-klaar doekje vaak afdoende. Niet goed dus!! De komende maanden zal ik mijn gezichtshuid, op aanraden van de medewerkers van huidtherapie Midden-Limburg, met de volgende producten van Zo Skin Healty by Zein Obagi gaan verzorgen:

  • Exfoliating cleanser: Deze breng ik ´s ochtends en ´s avonds aan op gelaat en hals met vochtige handen en gedurende 1 minuut inmasseren. Vervolgens met lauwwarm water afspoelen + huid droogdeppen
  • Dual action scrub: Deze breng ik 2-3 keer in de week ´s ochtends en ´s avonds aan met lauwwarm water. Kan opgebouwd worden tot iedere dag gebruiken.
  • Oil control pads: Pads met salicylzuur om de talgproductie te verminderen en mandalic acid om ontsteking veroorzakende factoren te verminderen. Eerst één keer één pad in de avond, na twee weken zowel in de ochtend als in de avond één pad om huid te tonen.


Mijn blog-voornemens:

De komende maanden kunnen jullie verschillende nieuwe blogs van mij verwachten. Ik zal een blog schrijven over de peelings, maar ook over de microneedling. Wat houden deze behandelingen in, hoe ervaar ik de behandelingen en wat is het effect op mijn huid.

Daarnaast zal ik de producten van Zo Skin Health reviewen en zal ik een persoonlijke blog schrijven over mijn huid en hoe deze zich de komende maanden ontwikkelt. Tot slot lijkt het mij ook interessant een blog te schrijven over  hoe je zelf je huid van binnenuit kunt voeden en gezond kunt houden, én het belang van een goede SPF. Happy met jezelf zijn en goed in je vel zitten is naar mijn mening het allerbelangrijkste. Goed zorgen voor je huid hoort hier ook bij. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik en jullie mijn huid-avontuur bij Huidtherapie Limburg gaan volgen.

Veel liefs, Lieve

@lievepeters