Laseren tatoeage

Laseren tatoeage

Heb je spijt van je tatoeage? Misschien heb je jaren terug een tatoeage laten zetten en vind je deze niet meer zo mooi als toen, of misschien is de tatoeage niet zo geworden zoals je voor ogen had. Dit geldt ook voor permanente make up van de wenkbrauwen.

Vanaf nu kun je hiervoor terecht bij huid.th. Er wordt gewerkt met de Palomar Q-Yag-5 laser. Tatoeages kunnen middels de laser worden verwijderd of vervaagd, eventueel voor een cover-up.

 

Tatoeages kunnen middels de laser worden verwijderd of worden vervaagd voor een cover-up.

Er wordt gewerkt met de Palomar Q-Yag-5 laser. Door de laserstraal wordt de inkt van de tatoeage in kleine pigmentkorrels veranderd. Deze korrels zijn zo klein dat het lymfestelsel ze vervolgens opruimt, waardoor de tatoeage na iedere behandeling vervaagt. In welke mate de tatoeage wordt vervaagd/verwijderd kan afhangen van drie factoren, onafhankelijk van de uitvoering van de laserbehandeling. Zo is een tatoeage die korter dan 5 jaar geleden is gezet makkelijker te vervagen dan een tatoeage ouder dan 15 jaar. Ook speelt het type inkt een rol. Wanneer de tatoeage bij een professionele tatoeëerder is gezet, is deze vaak dieper gezet dan wanneer de tatoeage zelf is gezet. Tevens is de ene kleur makkelijker te vervagen dan de andere kleur.

Gemiddeld zijn er 5-15 behandelingen nodig om de tatoeage zo optimaal mogelijk te kunnen vervagen of verwijderen. Wij kunnen niet 100% garanderen dat de tatoeage volledig verwijderd kan worden. Tijdens het vrijblijvende intakegesprek kunnen wij een schattig geven en gedurende de behandelingen blijven we de voortgang evalueren.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
Voorafgaand aan de behandeling is het belangrijk om minimaal 4 weken niet aan zonlicht te zijn blootgesteld. De laser ziet dan geen verschil tussen het pigment van de tatoeage en de zongebruinde huid. Hierdoor kunnen er lichte verkleuringen ontstaan na de behandeling. Hetzelfde geldt voor spraytan of andere zelfbruinende producten. Als de tatoeage in een behaard gebied zit, mag je een dag van tevoren de haartjes scheren. Voor de wenkbrauwen hoeft dit niet. Deze haren zullen na de behandeling wit kleuren, omdat het pigment in de haren ook wordt aangepakt.

Tijdens iedere behandeling worden foto’s gemaakt om zo steeds met jou de voortgang te kunnen evalueren van de behandelingen.

 

Nazorg
Na de behandeling wordt een antibacteriële crème aangebracht. Het is belangrijk om de weken na de behandeling de huid goed te blijven beschermen met deze antibacteriële crème om infecties te voorkomen. Breng geen andere crèmes aan in het gebied om ongewenste reacties te voorkomen. Een aantal huidreacties zullen met zekerheid optreden: roodheid, een witte verkleuring van de tatoeage en mogelijk ook blaarvorming. Dit zijn geheel normale reacties. Prik de blaren nooit in! Deze gaan vanzelf weg. Ook raden we je aan om 24 uur te wachten met douchen. Na deze 24 uur is dit geen probleem, mits je de tatoeage alleen afspoelt met water (geen zeep).

Het resultaat is niet meteen zichtbaar. De inkt wordt tijdens de behandeling in kleine pigmentkorrels veranderd en deze dienen nog te worden opgeruimd door het lymfestelsel. Dit proces duurt 8 weken. Na 8 weken kom je dan weer terug voor de volgende behandeling. Het is daarom ook belangrijk om te wachten met een cover-up. Het kan dan namelijk zo zijn dat nieuwe inkt ook wordt verwijderd.

Vrijblijvende intake
Heb je een tatoeage die je graag zou willen laten verwijderen of wil je van je permanente make-up af? Kom dan langs bij een van de huidtherapeuten voor een vrijblijvend intakegesprek.

  • bestralingspuntje  |  gratis
  • tot 25 cm²  |  € 35,00
  • tot 100 cm²  |  € 65,00
  • tot 400 cm²  |  € 95,00
  • tot 900 cm²  |  € 125,00
  • tot 1600 cm²  |  € 155,00

Betreffende prijzen zijn een indicatie. Tijdens het eerste consult wordt de behandelprijs afgestemd op de grootte van de tatoeage.

Galerij