Microneedling (fractional needling)

Microneedling (fractional needling)

Microneedling, oftewel fractional needling is een effectieve, nauwkeurige behandelmethode om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren. Microneedling is uitermate geschikt voor de behandeling van acne-littekens en verslapte huid. Daarnaast kan het ingezet worden bij pigmentproblemen, grove poriën, rimpels en fijne lijntjes, striae en littekens. Door de korte herstelperiode ten opzichte van diepe peels is de behandeling relatief comfortabel. De verstelbare naaldlengte maakt het mogelijk om de behandeling aan te passen tot de gewenste diepte. Zelfs delicate en moeilijk te behandelen gebieden, zoals rondom de ogen, lippen of op de neus, kunnen worden aangepakt.

Met minuscule, vibrerende naaldjes worden uiterst kleine openingen in de huid gemaakt. Door deze ‘prikkeling’ wordt het natuurlijke herstelproces van de huid aangesproken dat diep in de huid op gang komt. Door de activatie van processen in het bindweefsel worden groei- en helende factoren aangemaakt, die zorgen voor productie van collageen en elastine. Na enkele behandelingen zal de huid zichtbaar steviger en gladder worden. Een onregelmatige huidstructuur door acnelittekens of rimpels zal geleidelijk minder worden.
Tevens krijgt de celdeling een enorme boost. Dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden versneld aangemaakt. De verdikte hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen zoals mee-eters minder kans krijgen. Behandeling met microneedling heeft dus ook een zuiverend effect. Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt. Hierdoor worden zonschade, oudersdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentproblemen minder zichtbaar. De huidteint wordt hierdoor egaler en stralender.

Tot slot heeft microneedling als bijkomstig voordeel dat huidverzorgingsproducten met hoogwaardige, actieve werkstoffen veel beter in de huid opgenomen worden. De huidtherapeut adviseert producten voor thuisgebruik om een optimaal behandelresultaat te kunnen behalen.

Een microneedling-sessie gaat als volgt in zijn werk. Allereerst wordt de huid zorgvuldig gereinigd. Hierbij maken we gebruik van de hoogwaardige producten van ZO Skin Health. Meteen daarna kan het fractional needlen gestart worden. Soms wordt er een tussenstof gebruikt zodat de kop van needlingpen beter over de huid glijdt. De behandeling wordt afgesloten door het aanbrengen van een huidverzorgingsproduct met zonbescherming van ZO Skin Health of Colorescience. Indien gewenst kan er ook nog een camouflerend product aangebracht worden die de ontstane roodheid minder doet opvallen.

Na de behandeling kleurt de huid licht roze/rood en voelt de huid iets warmer aan. Deze roodheid kan 2 tot 3 dagen aanhouden. De dag na de behandeling is dit in de meeste gevallen al een stuk minder en kan de gebruikelijke huidroutine hervat worden. Gedurende de week na de behandeling kan de huid licht schilferen. Dit is een gewenste huidreactie: dode huidcellen laten los van de huid en nieuwe, jonge huidcellen worden versneld aangemaakt. Het is daarom belangrijk om jouw frisse huid goed te beschermen tegen UV-straling middels een zonneproduct met een beschermingsfactor van minimaal 30. Dit dient elke twee uur herhaald te worden. Er zijn zeer gebruiksvriendelijke zonbeschermingsproducten verkrijgbaar in poedervorm die je eenvoudig met een brush aan te kunt brengen. De huidtherapeut kan je hierover informeren.

Na de microneedlingbehandeling wordt in de huid van binnenuit een intensief herstel- en verbeterproces in gang gezet. Dit is een geleidelijk proces. Twee tot vier weken na de behandeling zijn de eerste tekenen van verbetering zichtbaar. Echter, om tot een optimaal resultaat te komen, raden wij behandelingen in kuurverband aan. Gemiddeld zijn er 5 tot 6 behandelingen nodig, eenmaal per 4 a 6 weken. Bij aanvang van de eerste behandeling wordt een foto gemaakt om de vooruitgang naar een frissere, gezondere huid goed te kunnen volgen.

Indien microneedling wordt toegepast bij restacne of acne(littekens) dan komt dit meestal (deels) voor vergoeding in aanmerking uit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van deze vergoeding en voorwaarden vind je terug in de polis van de zorgverzekeraar. Om voor vergoeding in aanmerking te komen wordt meestal een verwijzing van huisarts of specialist gevraagd.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Onze huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. De medisch schoonheidsspecialist is aangesloten bij de Anbos.

Microneedling gelaat (klein oppervlak)  |  € 77,50

Microneedling gelaat  |  € 127,50

Microneedling gelaat + hals  |  € 177,50

Microneedling kuur gelaat (klein oppervlak) 5+1 gratis € 387,50

Microneedling kuur gelaat 5+1 gratis€ 637,50

Microneedling kuur gelaat + hals 5+1 gratis€ 887,50

 

Microneedling geeft het beste resultaat wanneer meerdere behandelingen in kuurvorm worden toegepast. Afhankelijk van de huidconditie en leefstijl worden 5 tot 8 behandelingen aanbevolen om de 4 a 6 weken.

Galerij