Microdermabrasie

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een mechanische peeling, waarbij dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor wordt de huid aangesproken om versneld nieuwe huidcellen te vormen. De techniek wordt toegepast om de huid mooier, gladder en frisser te maken. Door middel van een vacuümtechniek en met behulp van microkristallen, krijgt de huid een gecontroleerde peeling tot het gewenste niveau is bereikt. Afhankelijk van de reden voor toepassing en de huidconditie kan er worden gekozen voor een oppervlakkige, middeldiepe of diepere behandeling.

Door de microdermabrasie behandeling verstevigt het bindweefsel en wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. De productie van collageen en elastine neemt toe en de doorbloeding verbetert waardoor de huid gladder aanvoelt en er frisser uitziet. Tevens kan de huid door het effect van de behandeling beter werkstoffen uit huidverzorgingsproducten opnemen. Microdermabrasie kan worden ingezet bij acne(littekens), pigmentproblemen en algemene huidverbetering- en verjonging.

Microdermabrasie kan binnen een behandeltraject tevens worden gecombineerd met een acnebehandeling, peeling of microneedling. De huidtherapeut adviseert bovendien welke huidverzorgingsproducten met specifieke ingrediënten je thuis kunt gebruiken voor een optimaal behandelresultaat.

 

 

Een behandeling met microdermabrasie gaat als volgt in zijn werk. Allereerst wordt de huid zorgvuldig gereinigd. Hierbij maken we gebruik van de hoogwaardige producten van ZO Skin Health. Meteen daarna kan de microdermabrasie gestart worden. Hierbij wordt een kopje met microkristallen onder vacuüm in meerdere banen over de huid bewogen. De intensiteit en de behandeldiepte kunnen persoonlijk afgestemd worden. De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van een huidverzorgingsproduct met zonbescherming van ZO Skin Health of Colorescience. Indien gewenst kan er ook een camouflerend product aangebracht worden die de ontstane roodheid minder doet opvallen.

Na de behandeling kleurt de huid licht roze/rood en voelt de huid iets warmer aan. De dag na de behandeling is dit in de meeste gevallen verdwenen en kan de gebruikelijke huidroutine hervat worden. Gedurende de week na de behandeling kan de huid licht schilferen. Dit is een gewenste huidreactie: dode huidcellen laten los van de huid en nieuwe, jonge huidcellen worden versneld aangemaakt. Het is daarom belangrijk om jouw frisse huid goed te beschermen tegen UV-straling middels een zonneproduct met een beschermingsfactor van minimaal 30. Dit dient elke twee uur herhaald te worden. Er zijn zeer gebruiksvriendelijke zonbeschermingsproducten verkrijgbaar in poedervorm die je eenvoudig met een brush aan te kunt brengen. De huidtherapeut kan je hierover informeren.

Al meteen na de behandeling voelt de huid zacht en glad aan.

 

 

 

 

 

Indien microdermabrasie wordt toegepast bij restacne of acne(littekens) dan komt dit meestal (deels) voor vergoeding in aanmerking uit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van deze vergoeding en de voorwaarden vind je terug in de polis van de zorgverzekeraar. Om voor vergoeding in aanmerking te komen wordt meestal een verwijzing van huisarts of specialist gevraagd.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Onze huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. De medisch schoonheidsspecialiast is aangesloten bij de Anbos.

 

  • Microdermabrasie gelaat  |  € 52,50
  • Microdermabrasie gelaat + hals  |  € 77,50

 

 

 

Galerij