Gerstekorrels verwijderen

Gerstekorrels verwijderen

Milia, ook wel gerstekorrels genoemd, zijn ongevaarlijke, maar vaak ontsierende, verharde witte bultjes in het gezicht. Ze zijn hardnekkig en kunnen soms weken, maanden of langer blijven zitten.

Deze kleine en harde korrels kunnen bij alle huidtypes en leeftijden voorkomen en verschijnen vaak op het gezicht rondom de ogen en wangen. Gerstekorrels kunnen spontaan ontstaan en zijn kleine ophopingen van dode huidcellen die onder het huidoppervlak zitten. In sommige gevallen kunnen gerstekorrels ook ontstaan nadat de huid beschadigd is geweest. Gelukkig zijn gerstekorrels eenvoudig te verwijderen.

 

Zelf uitdrukken of krabben aan gerstekorrels kan ontsierende vlekjes en littekens achterlaten en wordt daarom afgeraden. De huidtherapeut of medisch schoonheidsspecialist verwijdert milia nauwkeurig en hygiënisch met behulp van een steriel naaldje.

Milia kunnen na verloop van tijd weer terugkomen. Omdat nieuwgevormde milia gemakkelijker zijn te verwijderen dan milia die al langere tijd bestaan, adviseren wij daarom niet te lang te wachten met een behandeling. Daarnaast kan het ontstaan van nieuwe gerstekorrels vaak voorkomen worden door gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten. Hierover kunnen onze medewerkers je adviseren.

 

  • Gerstekorrels verwijderen 15 minuten  |  € 27,50
  • Gerstekorrels verwijderen 30 minuten  |  € 45,00